fbpx

Veerkracht

Corona coach, het is een nieuw beroep die ontstaan is in deze vreemde tijd. Je ziet ze uit de grond komen als paddenstoelen. Iedereen wil een Corona Coach, of wil er 1. Tenminste bijna dan, want wat doet een Corona Coach?

Coachen kan gezien worden als een specifieke manier van begeleiden waarbij bepaalde doelen gemakkelijker en sneller gerealiseerd zullen worden. Wat is dan het doel bij een Corona Coach? In logistieke organisaties heeft het weinig te maken met begeleiden, maar vooral met het zorgen dat mensen afstand houden. Deze coaches moeten risico’s signaleren en actief actie ondernemen.

Er zijn ook Corona Coaches die je helpen met je loopbaan, met je problemen op de werkvloer. Er zijn veel mensen die last hebben van het thuiswerken, van onzekerheden en daardoor minder goed functioneren. Die kunnen naar een loopbaan-corona – coach.

Daarnaast staat wellicht je hele privé leven op zijn kop. Geen uitstapjes of stuk minder, man/ vrouw lief loopt de hele dag thuis rond waardoor je zelf nooit even tijd voor jezelf hebt. Je eetstijl heeft zich langzaam aangepast, je gaat niet meer sporten met je team. Al met al veranderingen in je privé leven, daar moet toch ook een lifestyle/ vitaliteit – corona – coach voor zijn?

De naam zegt dus niet alles, dus als je een coach zoekt in corona tijd omdat je hulp nodig hebt, omdat je last hebt van de gehele situatie rondom Corona, dan hoeft dit niet per se een Corona Coach te zijn. Wanneer kun je hulp gebruiken? Dat kan al zijn als je niet lekker in je vel zit, denkt dat het de hele maand volle maan is, dat je meer hoofdpijn of meer buikpijn hebt of stress voelt of het gewoon even niet meer weet…

Waarschijnlijk ben je geholpen met een coach die je helpt met je veerkracht, die je helpt rust te vinden, die je laat beseffen dat je mag balen van de situatie en dat je vooral lief mag zijn voor je zelf. Dat je hulp nodig hebt is niet raar, niet gek en niet vreemd. Niemand heeft in zo’n situatie gezeten, niemand heeft er ervaring mee en niemand weet hoe het af gaat lopen. Iedereen gaat er anders mee om en het verschil hierin zit in de veerkracht van de mens.

En die veerkracht zie je ook als je kijkt naar de functie Corona Coach. Hier moet je flexibel mee omgaan, want de een coach helpt je met jouw problemen, de andere zorgt ervoor dat je uit de buurt blijft van andere. Veerkracht zie je overal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven