fbpx

Internationale vrouwendag

Het is vandaag 8 maart, internationale vrouwendag. Het doel van Internationale Vrouwendag is om de aandacht vragen voor thema’s rondom vrouwenemancipatie o.a. economische zelfstandigheid, werk-zorg verdeling, de loonkloof, empowerment, seksualiteit en discriminatie.

De kinderen vragen zich af, waarom is er een internationale vrouwendag? Is dat nodig een internationale vrouwendag? is er dan ook een internationale mannendag? Er zijn quotums ingesteld om meer vrouwen aan te nemen. Zelf vind ik dat toch gek, je wilt de beste persoon op de beste plek, dan maakt het geslacht toch niks uit? Ja bij gelijkwaardige geschiktheid dan kun je keuzes maken.

Het blijkt toch nog wel nodig om aandacht te geven aan vrouwen, of aan diversiteit en inclusiviteit.

Dus we staan er vandaag even bij stil. Vandaag is de dag om trots te zijn, trots te zijn als ouder, als partner, als collega, als vriendin en trots als vrouw!

woman, silhouette, sunset-570883.jpg

Trots

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven