fbpx

Feedback

We zitten in het laatste kwartaal van het jaar en je ziet dat er bij veel bedrijven de tijd ook komt van terug kijken op 2022. Dat geldt dan ook voor het functioneren van medewerkers. Jij wordt als medewerker en als collega wellicht ook een keer uitgenodigd om terug te kijken op  het afgelopen jaar. Wat heb je goed gedaan en wat had je beter niet of anders kunnen doen. Er komt een open gesprek waar jij feedback krijgt en waar je feedback mag geven aan je collega of leidinggevende.

woman, mirror, dancing-5775643.jpg
Even op een andere manier in de spiegel kijken

 Hoe dit gesprek loopt is ook afhankelijk van de kunde van de personen om feedback te kunnen geven. Feedback is niet hetzelfde als direct tegen iemand zeggen wat jij vindt wat hij of zij fout gedaan heeft. Feedback is niet alleen kritiek en ook niet alleen complimentjes geven. Feedback geven is een open en eerlijk gesprek waar je rekening mag houden met de basis regels van feedback geven en krijgen. Na dit gesprek kun je elkaar de hand geven, nieuwe plannen maken en er weer voor gaan voor de komende periode!

Nu vraag ik me af of je wel eens dat gesprek doet met jezelf? Wat heb je nu goed gedaan en wat zou je volgend jaar anders willen doen? Wat zou je nog kunnen betekenen in je werk en wat mag er veranderen, wat zou je anders willen zien en wat kan je anders gaan doen? Hoe effectief en efficiënt zou dat zijn als je dat regelmatig zou doen en dus blijft leren en ontwikkelen. Soms helaas wel lastig als de spiegel niet terug praat toch?

Ik zou iedereen willen adviseren om dat gesprek aan te gaan en niet alleen op je werk, bepaal zelf wat je wilt bespreken en wat belangrijk is voor jou. Als je hulp nodig hebt stap dan eens binnen bij een loopbaancoach. Of ga eens een keer mee wandelen met VogelVrij loopbaancoaching en bespreek je gedachten en gevoelens in dat gesprek. Tijdens een wandeling kun je veel over jezelf te weten komen en hiermee kun jij plannen gaan maken voor 2023!

pixel cells, pixel, feedback-3699331.jpg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven