fbpx

Thuiswerken in Corona tijdperk

We hebben er al weer drie weken op zitten van thuiswerken en er gaan er nog minstens drie bij komen…

Lukt het al een beetje? Heb je nog voldoende energie om in het weekend te kunnen genieten, thuis in je tuin of op je balkon? Heb je nog wel een gevoel dat jij dingen kunt bepalen, een vrij gevoel, of heb jij nu het gevoel dat alles voor je wordt bepaald?  Wil jij weer een beetje een gevoel van controle en rust hebben? Volg dan deze tips!

Terwijl ik dit typ wordt “Let it be” gedraaid op de radio, het maakt mij wat melancholisch. Muziek werkt voor mij heel goed om mijn gevoel aan te kunnen sturen. Daarnaast is “Let it be” dan ook wel van belang nu, laat het maar zijn. Dat is dan ook in lijn met mijn eerste advies 😉.  

  1. Accepteer; laat het zijn zoals het nu is. Jij kunt er niks aan veranderen. Accepteer dat je thuis werkt, accepteer dat je minder productief bent, accepteer je gevoelens, accepteer dat de kinderen thuis zijn en soms hulp nodig hebben, accepteer zaken die je nu niet kan veranderen. Verlies nu geen energie aan zaken die je niet kunt veranderen op dit moment. Probeer dit met positieve affirmaties te versterken. Zoals: “ik mag me nu angstig voelen, het is OK”, of “het is prima dat ik iets minder productief ben”.
  • Denk aan jezelf; zorg dat je gezond eet, voldoende slaapt, blijft bewegen, sport en zorg ook dat je voldoende ontspanning hebt! Als je fysiek gezond blijft, helpt dit ook de psychische kant. Dus als je niet gek wilt worden 😉, zorg dat je gezond blijft!
  • Zorg voor structuur; waar je normaal tips krijgt voor creativiteit en flexibiliteit om eens een andere route te nemen, om je dagelijks routine aan te passen, zijn die (kleine) routines juist nu van belang. Start op dezelfde tijd, neem pauze, kleed jezelf aan (dus geen 7 dagen in de week pyjama dag!). De structuur geeft het gevoel dat het nu zo hoort, het geeft houvast in crisis tijd. Als je kinderen hebt, dan weet je dat structuur noodzakelijk is. Kinderen hebben dit altijd nodig, maar ook jij hebt dit nodig, als je aan het werk bent!
  • Praat, uit je emoties en vraag hulp. Met bellen, mailen of video bellen. Het is wel belangrijk, dat je praat over wat je voelt. Ook al heb je je gevoel geaccepteerd (zie tip 1). Het blijft van belang dat je eens gewoon bij kletst met vrienden, familie en collega’s. De mens is een sociaal wezen dus is het nu belangrijk om contact te blijven houden. Daarnaast is het van belang dat je aangeeft als het niet gaat. Jij moet het zelf aangeven; er is namelijk niemand anders die je ziet om te ontdekken dat het niet gaat. Dus laat jezelf horen!

Het volgen van deze tips helpt je weer een beetje om deze crisis door te komen. Blijf gezond en blijf zoveel mogelijk thuis! 

Wil je nog meer tips over een je loopbaan nu en voor de toekomst? Download dan nu mijn e book!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven