fbpx

TopDokters

Ken je die serie op TV, Topdokters bij RTL4 4? Ik geloof dat deze op dinsdag avond komt ( je kunt tegenwoordig alles terugkijken, dus ik kijk wanneer het uitkomt).

In de serie geven dokters een kijkje in hun leven als dokter. Dit leven is gek genoeg niet hetzelfde als bij Greys Anatomy , ER of al die andere doktersseries en toch heel interessant om naar te kijken. De artsen geven hun visie over hun werk, hoe om te gaan met patiënten en de diverse vraagstukken die ze als arts tegen komen. Wat mij, als loopbaancoach, meteen opvalt is dat deze artsen werken vanuit hun passie. Ze hebben allemaal hun eigen passie. Waar de ene arts gekozen heeft voor een specialisatie en de ander weer voor een bredere vorm in de chirurgie. Ze hebben allemaal hun waardes en passie waar ze mee werken.

Zelf zou ik nooit een arts kunnen zijn, ik viel al flauw bij de biologie les op de middelbare school en diverse keren toen ik bloed wilde doneren. Nee daar ligt mijn passie niet. Als ik deze serie kijk word ik echter wel enthousiast over het vak. Dit komt door de manier waarop ze praten over hun vak en welke dingen ze tegen komen die niet leuk zijn en hoe ze daar dan bewust weer mee om gaan. Ik krijg steeds meer respect voor deze artsen. Als je dit ziet dan besef ik weer hoe belangrijk het is om vanuit een passie te werken. Dan kun je veel meer aan in je werk, gewoon omdat dit bij je past.

En nu zijn er veel mensen, die hun passie gevonden hebben in hun vak, hard aan het werk. Naast artsen hebben onder ander verpleegkundigen, verzorgers, docenten en leraren hun passie gevonden in hun werk. En doordat ze dit doen vanuit zichzelf, vanuit die passie kunnen ze nu dit werk doen. Daarom zeg ik nu tegen al die mensen die nu kei hard werken

Top!

En bedankt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven