fbpx

Stilstaan of stilte?

De maatschappij heeft de afgelopen maanden even stil gestaan. Tenminste zo heeft het gevoeld voor veel mensen. Niet alleen figuurlijk, ook letterlijk was het veel stiller. Minder auto’s , minder vliegtuigen, weinig bouwgeluiden etc. Ik heb zelfs mensen horen klagen over de vogels die opeens zo luidruchtig waren.

Was het ook stil in je hoofd? Bij veel mensen juist niet, het is een tijd geweest van stilstaan, maar ook van veel denken, piekeren en nog eens denken.

In juni gaat de maatschappij weer een stukje verder open en dan wordt het opeens stiller in huis, als de kinderen 5 dagen naar school gaan, dat wordt wat.

In de afgelopen maanden heb je veel kunnen nadenken over wat JIJ nu echt wilt. Weet je wat je gemist hebt? Waar heb je nu het allermeest naar verlangd? Naast contacten met vrienden en familie natuurlijk. Leuke oefening om nu te doen is om te zien wat jij nu eigenlijk echt wilt, wat je zoekt, waar je naar verlangt.

Beantwoord deze vragen eens, probeer eens te dromen hierover, volg je intuïtie en schrijf de antwoorden op een groot vel, of als je liever tekent, maak er een tekening van:

  1. De mensen; voor of met wie werk je?
  2. Hoe ziet de omgeving eruit, sfeer, locatie, geluid, etc.?
  3. Welke taken voer je uit? Maak je iets, bedenk je iets, adviseer je, help je…etc.? Wat zijn de taken, werkzaamheden die je de het meest gemist hebt?
  4. Welke eigenschappen en competenties zet je in? Welke eigenschappen en competenties benut je en heb je nodig in deze baan? Waar bellen mensen jou voor op?
  5. Hoe word je gewaardeerd?
  6. Hoeveel uur besteed je aan je werk?
  7. Wat verdien je? Of wat zou je zelfs gratis doen?
  8. Hoe voel jij je nu bij dit alles? Wat levert dit jou op?

Laat je fantasie de rijke loop en bedenk dat jij nu alles kan en weet wat je hierbij nodig hebt!

Hang dit vel ergens op waar je vaak langs loopt. Als het goed is, krijg je een glimlach als je dit voor je ziet.

Heb je veel openstaande vragen? Dan is het een goed idee om samen een keer een kopje koffie te drinken. Je bent welkom, eventueel via e coaching, dan moet je wel zelf voor de koffie zorgen 😉 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven