fbpx

Coaching, hoe gaat dat nu?

Vraag jij je af hoe loopbaancoaching werkt? Bij deze een korte uitleg over de stappen in het proces bij VogelVrij Loopbaancoaching.

Stap 1: Een loopbaantraject beginnen we altijd met een (gratis) intakegesprek. In dit gesprek gaan we op onderzoek uit wat nu de coachvraag is en of er een klik is met de coach en met jou. Die klik is het belangrijkste omdat deze essentieel is voor een effectief traject. Is er een klik? Dan gaan we verder.

Stap 2: De loopbaancoach maakt een voorstel naar aanleiding van het intake gesprek. Hierin staat het verwachte aantal gesprekken, de onderwerpen en de kosten die dit met zich mee brengt. Ben je akkoord dan wordt er een eerste afspraak gepland. Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je deze altijd stellen. We gaan pas verder als JIJ akkoord bent.

Stap 3 : De eerste echte afspraak. In de basis zal een loopbaantraject antwoord willen geven op vragen als: wie ben ik, wat kan ik & wat wil ik. Daarnaast heb jij nog eigen doelen bepaald waar we aan gaan werken. Antwoorden op al de vragen kunnen op diverse manieren gevonden worden. In een gesprek kan de loopbaancoach je vragen stellen, je opdrachten geven of met behulp van een test of spel op zoek gaan naar de antwoorden. De coaching gesprekken kunnen face -to- face of via e-coaching. Heb je gekozen voor e-coaching, dan krijg je tussen de afspraken door altijd huiswerk mee. Bij de andere gesprekken kan dat ook gebeuren. Er zijn diverse testen die je eerst thuis kan doen op de computer en die besproken kunnen worden tijdens een afspraak.

Stap 4: In een afsluitend gesprek (het laatste van de afgesproken reeks) kijken we nogmaals terug naar alle antwoorden die je hebt kunnen vinden op je vragen en indien (nog) nodig wordt er nog samen met jou een actieplan gemaakt waarmee je zelf je vervolgstappen kunt zetten. Ook wordt er een evaluatiegesprek gepland ongeveer 2 tot 3 maanden na dit afsluitende gesprek.

Stap 5: Het (gratis) evaluatiegesprek wordt gedaan na 2 of 3 maanden. Hier wordt besproken hoe het nu met je gaat, waar je tegenaan bent gelopen, waar en of je nog ergens hulp bij nodig hebt. Verder zal het eerdere proces met je geëvalueerd worden. Ben je helemaal tevreden dan wensen we je een duurzame, gelukkige loopbaan toe!

mindmap, border, process

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven